home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Panamera

U fabrici smeštenoj u Leipzigu, proizvedeno je više od 75.000 hibridnih automobila prestižne marke…

Fleksibilnost je oduvek bila karakteristika Porschea u Leipzigu. Iste one koja se trenutno priprema za integraciju potpuno električnih automobila, u petoj fazi proširenja fabrike.

Električna mobilnost nije potpuno novi koncept za Porsche Leipzig, budući da je prvi hibridni automobil Porsche oznaka bio – Cayenne S Hybrid. Upravo se taj luksuzni SUV prvi put pojavio u toj kombinaciji 2010.

“Tokom ovih godina Porsche je evoluirao od tehnološkog pionira do jedinog proizvođača u premium segmentu koji istovremneo nudi tri plug-in hibrida” naglasio je Albrecht Reimold, član izvršnog odbora za proizvodnju i logistiku Porsche AG.

Porsche je u potpunosti predan E-performansama u svojoj fabrici u Leipzigu. Dovoljno je samo pogledati paletu. Panamera S Hybrid je proslavila tamo svoj početak proizvodnje samo godinu dana nakon svetske premijere Cayenne S Hybrid. I pre samo nekoliko nedelja, Porsche je dopunio trenutni plug-in hibridni asortiman dodavanjem nove Panamere 4S E-Hybrid i njenog potpuno novog pogonskog sistema snažnog 560 KS!

Do danas je fabrika u Leipzigu proizvela više od 75.000 hibridnih automobila. Alternativni pogonski sistem je posebno popularan u Evropi, gde je 60 posto Panamera isporučenih tokom 2019. bilo hibridnog potpisa. Udeo hibridnih modela još je veći u Francuskoj, gde ta brojka iznosi 80%.

Ove brojke će sigurno biti još veće u narednom periodu. Porsche ulaže oko 600 miliona evra u svoju lokaciju u Saksoniji, nakon odluke o proizvodnji nove generacije Macana kao potpuno električne varijante u Leipzigu.

Izvor: Autoportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 466Komentari