home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mazda CX-30

Na američkom tlu izveštaj Consumer Reportsa o pouzdanosti automobila je jedan od najvažnijih. U ovogodišnjem izdanju svoj podatke o pouzdanosti aktuelnih modela vozila je dostavilo čak 300.000 vozača. U njemu, naravno, ima i dosta marki koje nisu dostupne u Evropi, ali i onih koje se prodaju na našem kontinentu.

Kako piše Revija HAK, ove godine prvo mesto pripada Mazdi, drugi je Lexus, a treća Toyota. Četvrta najpouzdanija marka je Buick, a peta je Honda. U sredini poretka ili u donjoj trećini su evropski brendovi poput Mercedesa (20.), Volkswagena (24.), Volvoa (18.), Audija (14.) i BMW-a (12.). Najbolji evropski brend je Porsche na 9. mestu, a na samom dnu po pouzdanosti su američki proizvođači Tesla i Lincoln.

U slučaju pobedničke Mazde Consumer Reports hvali mudru taktiku s konzervativnim redizajnima u kojima se ne ugrađuje nova i neproverena tehnologija, platforme koje se kvalitetno unapređuju i pouzdane motore.

Inače, vozači se žale na gotovo sve, od kvarova infotainment sistema, menjača, motora pa sve do problema s bojom i lakom.

Najlošiji automobil je Tesla Model Y s neverovatnim problemima poput neprofesionalno postavljenih panela pa čak i vlasima kose koje su ostale tokom nanošenja boje.

Što se najkvalitetnijih modela tiče na prvom mestu je Toyota Prius, a slede Lexus NX, Buick Encore, Lexus GX, Honda HR-V, Toyota Prius Prime, Hyundai Kona, Audi A5, Audi A4 i Mazda CX-5.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 2171Komentari