home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Genesis GV70

Ako ste mislili da su najskuplji i najluksuzniji automobili tehnološki najnapredniji, prevarili ste se. Hyundai je opet podigao lestvicu i predstavio auto nakrcan do sada neviđenim gedžetima, piše Index.hr.

Istina, već nekoliko godina Bentley u Bentaygi štiti suvozačev pretinac skenerom otiska prsta, međutim u Hyundaiju se otisak prsta vlasnika koristi za puno više stvari. Osim što će se nakon skeniranja otiska sve postavke u automobilu podesiti prema parametrima vozača, a to uključuje položaj sedišta, rasvetu, ventilaciju, pa i izbor muzike, otisak prsta omogućava i puno više od otvaranja vrata. Naime, na luksuznom Genesisu GV70 ugrađen je Genesis CarPay koji omogućava beskontaktno plaćanje goriva i parkiranja putem infotainmenta.

Genesis GV70

Tu novosti ne staju. Genesis je ovaj model opremio najnaprednijim sistemom nadzora zadnjeg sedišta. Ugrađeni su senzori koje prate pokrete ruku i nogu putnika na zadnjoj klupi, a može detektovati i disanje dteta. Štaviše, senzori mogu da detektuju i šta se dešava u prtljažniku, ako tamo primera radi zaluta vlasnikov kućni ljubimac. U slučaju da se vlasnik ogluši na upozorenje i zaključa auto, aktiviraće se alarmni sistem zajedno sa svetlosnim signalima, a i na mobilni telefon će mu stići poruka da je u automobilu ostavio putnika.

Izvor: Index.hr

Foto: Genesisčitanja : 666Komentari