home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Gume

Tačnije, radi se o 80.000 milja ili 128.750 km

To je kilometraža za koju proizvođač garantuje životni vek svojih guma. Nije ovo nikakva šala ni klikbejt naslov jer iza svega stoji renomirani proizvođač. Kako prenosi Index.hr, finski Nokian, poznat po zimskim gumama, izbacuje nove gume pod imenom One koje se mogu pohvaliti konkurenciji nedostižnom dugovečnošću.

A da stvar bude bolja, radi se o celogodišnjim gumama pa to u prevodu znači da ćete moći da vozite godinama na istom setu. Naravno, pod pretpostavkom da živite u podneblju gde ovakav tip guma prolazi. Gume su već ušle u proizvodnju, i to paralelno u američkim (Tenesi) i evropskim pogonima. Umesto cene plasirana je tek najava da je cena pristupačna.

Nokian One je prva guma ovog proizvođača razvijena za severnoameričko tržište. Tajna dugovečnosti je u mešavini materijala. Za sada je poznato da Nokian koristi aramidna vlakna koja su sastavni deo zimskih guma Hakkapeliitta LT3 i R3. Vlakna ojačavaju strukturu guma i omogućavaju veću otpornost na oštećenja koja bi mogla da izazove vožnja preko rupa na putu. Gume čak imaju i Pothole Protection garanciju u okviru kojeg će svaka guma uništena prelaskom preko rupe na putu biti besplatno zamenjena.

Konačno, Nokian One nudi bolje karakteristike od dosadašnje Entyre 2.0 celogodišnje gume, te ima manji otpor kotrljanja. Nudiće se u veličinama od 14 do 20 cola. I sad jedna loša vest. Kako se navodi na sajtu proizvođača, ova guma je za sada dostupna isključivo u Americi.

Izvor: Index.hr

Foto: Nokiančitanja : 11735Komentari