home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai Tucson

Kompanija Hyundai ne namerava da razvija nove dizel motore, ali će postojeći biti unapređeni.

Automobilska industrija se okreće elektrifikaciji zbog sve strožih restrikcija koje se odnose na emisiju gasova, a to najviše utiče na dizelske motore.

Nakon afere Dieselgate s Volkswagen Grupom u centru pažnje proces nestajanja dizelskih motora je ubrzan iako su još uvek relativno popularni u Evropi. Ipak, prodajni rezultati pokazuju da su hibridi i električni automobili popularniji od dizela.

Zbog toga nije iznenađenje što Hyundai odustaje od razvoja novih dizelskih motora, odnosno, južnokorejska kompanija je zaustavila razvoj u drugoj polovini prošle godine. Dakle, novih dizelskih motora neće biti, ali će se trenutna ponuda dizela ipak unapređivati u narednim godinama. To znači da će proći još neko vreme dok Hyundai u potpunosti ne eliminiše "dizelaše".

Što se tiče benzinskih motora, oni ostaju relevantni jer Hyundai planira da proizvodi hibride i plug-in hibride u godinama koje dolaze. Zbog toga će "benzinci" još dugo živeti, a inženjeri uspevaju da ih učine efikasnijim i tako zadovolje zakone.

Sredinom decenije će na snagu stupiti Euro 7 norma, tako da svi proizvođači na Starom kontinentu moraju da se pripreme za njih. U međuvremenu se radi i na pripremmi za neizbežnu eru električnih automobila, što traži velike investicije u nove platforme. Hyundai je najavio da će do 2025. godine imati 23 potpuno električna modela, a taj električni talas najavljuje model Ioniq 5.

Kia takođe priprema električne automobile, a isto se očekuje i od luksuznog brenda Genesis.

Izvor: Klix.ba

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 844Komentari