home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rimac C_Two

Kompanija Rimac Automobili najavljuje da uskoro počinje sa serijskom proizvodnjom njihovog modela C_Two. Pedserijska faza proizvodnje počela je u decembru.

"Hodam ovde i gledam kako se nakon 10 godina krvi, znoja i suza sve ovo slaže - kakav osećaj. Predserijska proizvodnja raste i pripremamo se za proizvodnju automobila za kupce. Kapa dole ljudima koji su omogućili da se ovo dogodi. Svi njihovi potpisi biće na svakom kupčevom automobilu - i figurativno i bukvalno", napisao je Rimac na Facebooku.

"Gledamo prema budućnosti. U decembru smo počeli s proizvodnjom predserijskih vozila, a sada napredujemo prema serijskoj proizvodnji C_Two-a. Predserijski automobili će se koristiti za daljnja manja podešavanja, testove homologacije i trajnosti, eksperimentiranje s trimom, podešavanje NVH-a i globalnu ocenu proizvoda. Pred nama je važna godina. Cenimo vašu podršku na svakom koraku", objavili su iz Rimac Automobila početkom godine.

Sam Mate Rimac je na Facebooku napisao da će, ako sve bude po planu, u ovoj liniji proizvesti brojne automobile u 2021. godini.

Sastavljanje svakog C_Two automobila trajaće otprilike pet nedelja, skraćujući vreme proizvodnje na pola u poređenju s principom statične proizvodnje izvan proizvodne linije, koju koriste pojedini drugi proizvođači supersportskih automobila. Novi proces će u punom kapacitetu omogućavati izgradnju četiri finalna proizvodna vozila mesečno.

Ipak, u Rimcu postupak proizvodnje počinje znatno ranije pre samog sklapanja gotovih komponenti na liniji, budući da se veliki broj komponenti i sistema proizvodi u fabrici u Svetoj Nedelji i Velikom Trgovišću, nakon čega se isporučuje do linije montaže vozila.

Potpuni postupak homologacije bez ikakvih prečica, od prvih koncepata, preko potpunih prototipova do automobila na putu, jeste trogodišnji proces. Uvođenjem nove proizvodne linije Rimac Automobili će prve automobile kupcima isporučiti 2021., za razliku od originalnog plana pre covid-19 krize koji je predviđao isporuke 2020. Finalni dizajn i ime automobila biće otkriveni ove godine.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 475Komentari