home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nike SB "Gulf" Dunk

Nike je objavio novu verziju popularnih Dunk patika inspirisanih kultnim Porscheom 917K Gulf iz 1970. godine. Kako prenosi Jutarnji.hr, patike su prigodno nazvane Nike SB Dunk Low 'Gulf', a imaju ikonsku šemu plavih i narandžastih boja Gulf Oila.

Takođe: beli amblem "Nike Swoosh" s crnim obrisima i nalepnice s brojem ‘58’ na bokovima i jeziku. Uz narandžasto-plavu završnu šemu, Nike SB Dunk Low ‘Gulf’ patike dolaze s crnim pertlama.

Nike SB "Gulf" Dunk

Podsetimo, Gulf Oil je bila glavna svetska naftna kompanija od 1901. do 15. marta 1985. sa sedištem u Teksasu, 1941. osma po veličini američka proizvodna kompanija, a deveta po veličini 1979. godine. Sa Standard Oilom Gulf se udružuje 1985. godine i danas je deo korporacije Chevron. Boje kompanije su proslavljene na trkačkom Porscheu 917K, a nakon filma Le Mans sa Steveom McQueenom i auto i Gulf boje su do danas postale deo pop kulture.

Patike su lansirane prvo u Japanu gde koštaju 100 dolara, a od sredine marta stižu i u SAD i Evropu. Mada to zvuči puno, kako ističe portal Input Mag, prodavci poput StockXa "Gulfice" već preprodaju za više od 400 dolara, što dokazuje koliko su dobro prihvaćene.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Profimediačitanja : 650Komentari