home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lancia 037

Lancia 037 je bio jedan od najpoznatijih automobila u svetu relija poznat po svom obliku i pogonu na zadnje točkove, a sada njegov prethodnik u formi prototipa traži novog vlasnika.

Automobil se prodaje putem kuće RM Sotheby's, a radi se o prvom prototipu koji je proizveo i posedovao Abarth. Prototip je prošao rigorozna testiranja u vazdušnom tunelu i na stazi, a vozili su ga Markku Alen, Adartico Vudaffieri i Giorgio Piata. Do 1982. godine je automobil nosio legenarno Martini "ruho-2 te je služio kao izvidno vozilo za Akropoljski reli, a nakon toga je završio u rukama Sergija Limonea koji ga je restaurirao i vratio u originalno stanje.

Lancia 037

Kada se gledaju ovakvi automobili, uvek je interesantno videti koje karakteristike dizajna je preuzeo i drumski model, a koje ne. Elementi poput kockastih lukova točkova, ventilacijski otvori, okrugla zadnja svetla, nestali su s prototipom, ali prednja svetla, maglenke, ventilacijski otvori na haubi su zadržani uz manje modifikacije.

Lancia 037

Među važnim stvarima koje se nisu promenile je svakako motor. Radi se o četvorocilindričnom motoru od 1.995 cc koji je uglavnom ostao isti.

Lancia 037

U unutrašjosti su sportska sedišta, a armaturna ploča je ispunjena instrumentima i dugmadima.

Aukcija je zakazana za 15. jun, a očekuje se da će novi vlasnik izdvojiti ogromnu sumu novca.

Izvor: Klix.ba

Foto: RM Sotheby'sčitanja : 275Komentari