home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen concept

Volkswagen je u sve brojnijoj grupi auto divova koji razvijaju vlastite sisteme autonomne vožnje, ali ne želi da se koristi tuđim čipovima, već će poput Tesle i Applea razviti vlastite.

Ovu informaciju koja je krenula kao glasina, potvrdio je u razgovoru za Handelsblatt generalni direktor Volkswagena Herbert Diess, izjavivši da će VW dizajnirati vlastite procesore visokih performansi za autonomne automobile.

Diess naglašava da će VW-ova divizija "CARIAD – Automotive Software for Volkswagen" razviti i dizajnirati procesore, ali proizvodiće se u fabrici nekog drugog proizvođača, što znači da VW nema nameru da gradi fabriku procesora.

Ovo je potez koji prilično podseća na Teslu u ranim danima, koji je u sistemima za pomoć u vožnji započeo da koristi kompjuterski hardver Nvidije, ali ubrzo se okrenuo razvoju vlastitih čipova jer mu to olakšava razvoj vlastitih senzorskih i softverskih rešenja koja se kreiraju prema specifičnim potrebama.

Kako će se Volkswagen pokazati kao proizvođač kompjuterskog hardvera nećemo saznati pre 2025. godine, kada bi kompanija najranije mogla da predstavi prvo vlastito autonomno vozilo.

Autor: SEEbiz / Vidi.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 190Komentari