home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MINI Cabrio

Kako pišu pojedini mediji, MINI planira da ponudi električni kabriolet do 2025.

Aktuelni MINI Cooper Cabrio će prestati da se pravi 2024. Prošle godine je svaki peti prodati Mini bio kabriolet, što znači da je ovakav model i dalje popularan izbor među MINI kupcima.

Kako bilo, električni MINI kabriolet će biti napravljen na novoj varijanti UKL platforme koju BMW Group koristi za vozila sa prednjim pogonom.

Kako se veruje, UKL platforma će na kraju biti ukinuta, pa će budući MINI modeli, baš kao i BMW modeli, koristiti električnu arhitekturu.

Takođe, neki MINI električni automobili će se praviti sa kineskim partnerom, kompanijom Great Wall.

Novi električni kabriolet MINI je samo je još jedan korak ka potpuno električnoj budućnosti britanske trke. Brend je već najavio svoje planove da 2030. godine postanu potpuno električni. Do 2027. godine MINI očekuje da će električna vozila činiti više od 50 procenata njegove prodaje. Prelazak na potpuno električnu liniju ima smisla za MINI, koji će sada moći da se vrati u status „urbanog osvajača“ koji ga je i proslavio.

Sledeći potpuno električni MINI biće MINI GP 2022.

Pored toga, MINI je takođe potvrdio da će sledeća generacija crossovera Countryman biti dostupna sa potpuno električnim modelom 2023. godine. Countryman će se praviti u Lajpcigu počev od 2023. i najverovatnije će deliti svoju platformu sa predstojećim modelima BMV X1 i BMW iX1.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 219Komentari