home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW M3 E30

BMW M3 proizveden 1990. godine, koji je pretvoren u trkački automobil, trenutno traži novog vlasnika.

Radi se o generaciji E30 modela M3 koji je poslednji put vlasnika promenio 2014. godine. Tada je imao originalne panele karoserije, ali ne i motor. Unutrašnjost je bila potpuno ogoljena.

BMW M3 E30

Međutim, aktuelni vlasnik je uložio mnogo truda i spremio je automobil za uživanje na stazi.

Sada BMW pokreće 3,2 litarski S50R32 redni šestak iz modela E36 M3 s evropskim specifikacijama, koji razvija 321 KS i 350 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor ima pojedinačna kućišta leptira za gas i VANOS varijabilnu kontrolu bregaste osovine. Tečnosti, senzori, bobine i svećice su zamenjene nedavno. Motor je uparen sa petostepenim manuelnim menjačem iz modela E36 M3 s američkim specifikacijama.

BMW M3 E30

Karoserija je lakirana u belu boju, a odlikuju je legendarne BMW M boje. Automobil je dobio i set 17-inčnih BBS felni te podesive amortizere. Kočnice su takođe preuzete od modela E36 M3.

S obzirom na činjenicu da se radi o trkačkom automobilu, unutrašnjost je oslobođena od nepotrebnih delova, u njoj su OMP kadice i OMP sigurnosni pojasevi u šest tačaka. Takođe, tu je i Momo Prototipo upravljač, protivpožarni sistem i zaštitni kavez.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.comčitanja : 533Komentari