home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aston Martin DB11

Dani su odbrojani za modele Aston Martina koji koriste motore sa unutrašnjim sagorevanjem jer se Vantage i DB11 sledeće generacije prebacuju na električni pogon, kaže izvršni direktor kompanije Tobias Moers za Automotive News Europe.

Prvi od bi trebalo da stigne 2025. godine, mada nije jasno da li će to biti zamena za Vantage ili DB11.

"Zamena za naš tradicionalni sportski segment, bez sumnje, mora da bude potpuno električna", rekao je Moers.

Pre nego što postane potpuno električni brend, Aston Martin će predstaviti plug-in hibridnu varijantu DBX-a. Tu će biti i model sa centralno smeštenim motorom i PHEV pogonskim sklopom, a koji će se u gami nalaziti ispod Valkyrie i Valhalle. Navodno će kao stilska inspiracija biti korišćen koncept Vanquish Vision.

Aston Martin će koristiti svoje partnerstvo sa Mercedesom kao izvor komponenti za EV modele, ali sa specifičnim Aston Martin podešavanjem. Imaće procenjeni domet od 600 kilometara. Prema Moersu, modeli će i dalje zadržati karakter marke.

"Kako doživljavate brend, putovanje kupaca. To su stvari koje će činiti razliku", rekao je za Automotive News Europe. „To će se ticati iskustva, dinamike vožnje, načinu na koji ćemo služiti našim kupcima.“

U martu 2021. godine se pojavio izveštaj koji navodi da će svi Aston Martin modeli biti elektrifikovani do 2030. godine. Konkretno, 50 posto game činiće BEV, a 45 posto će biti neki oblik hibrida. Preostalih 5% bi bilo sa SUS motorom, ali bi to bili modeli samo za stazu.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 300Komentari