home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla punjač

Tesla će do kraja godine otvoriti mrežu svojih punionica i za automobile drugih proizvođača, objavio je šef američke kompanije Elon Musk.

Teslina mreža obuhvata 25 hiljada superbrzih punionica u celom svetu i obezbeđuje američkoj kompaniji prednost u odnosu na konkurenciju.

Drugi proizvođači traže partnere za uspostavljanje mreže ili ulažu u inovativne kompanije da bi obezbedili neophodnu infrastrukturu.

"Otvorićemo mrežu superpunionica i za druga električna vozila do kraja godine", napisao je šef Tesle u utorak na Twitteru, dodajući da će s vremenom njihova mreža biti otvorena za vozila svih proizvođača u svim zemljama.

Nemački ministar transporta je u junu izjavio da pokušava da nagovori američku kompaniju da otvori svoju mrežu za automobile drugih proizvođača kako bi se vozačima olakšalo punjenje.

Kabinet američkog predsednika Bajdena je odobrio krajem prošlog meseca predlog republikanskih i demokratskih senatora da se u infrastrukturne projekte uloži 1.200 milijardi dolara, uključujući 7,5 milijardi za infrastrukturu za električna vozila.

Grupa kompanija za usluge punjenja, poput Bling Charginga, EVgoa, ChargePoint Holdingsa i Volkswagenovog Electrify America, već je počela da gradi vlastite mreže širom SAD-a.

Bolja infrastruktura za punjenje bi mogla da podstakne više Amerikanca na kupovinu električnih vozila i time obezbedi klasičnim proizvođačima poput General Motorsa i Forda bolju poziciju u borbi s Teslom, tumači Reuters.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 295Komentari