home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Citroen e-Berlingo

Rezultati jedne zanimljive studije otkrivaju da bi veliki broj kupaca radije kupio elektrifikovano vozilo kao svoj sledeći automobil.

Kako prenosi Carscoops, EY je anketirao 9.000 ljudi iz 13 zemalja, uključujući SAD, Kanadu, Kinu, Nemačku, Australiju, Singapur i Novi Zeland, i pitao ih o pogonu njihovog sledećeg automobila. 41 odsto ispitanika je reklo da želi elektrifikovano vozilo (EV, hybrid ili plug-in hybrid), ali brojke se uveliko razlikuju u zavisnosti od zemlje.

U SAD-u, 66 odsto ispitanih je reklo da će njihovo sledeće vozilo imati motor sa unutrašnjim sagorevanjem, dok 28 odsto kaže da razmišlja o EV, hybridu ili plug-in hybridu. Samo 1 odsto razmišlja o vozilu na vodonik, dok je 4 procenta reklo da nisu sigurni i da moraju da razumeju više o izboru.

U Australiji je 75 odsto reklo da će im sledeće vozilo biti na benzin ili dizel, dok će samo 17 odsto ići elektrifikovanom rutom.

U Južnoj Koreji je 51 odsto reklo da će kao sledeći auto kupiti EV, dok će se 32 odsto odlučiti za benzin ili dizel. Slično tome, 53 odsto ispitanika iz Singapura razmišlja o nekoj vrsti elektrifikacije.

Ove brojke predstavljaju značajan skok u odnosu na septembar 2020. godine kada je EY sproveo slično istraživanje. Tada je 30 odsto ispitanih reklo da će njihov sledeći automobil biti elektrifikovan. Jedan od razloga za veće interesovanje za elektrifikovana vozila je taj što je pandemija COVID-19 povećala ekološku svest potrošača.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 315Komentari