home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model S Plaid

Teslin Model S Plaid je neverovatno brz električni automobil i to je dokazao u još jednom duelu.

Model S Plaid je učinio da McLaren 765LT izgleda spor na pravcu, a nedavno je na Pikes Peaku viđen modifikovani primerak koji je još brži u krivinama. Za to je zaslužna tjunerska kompanija Unplugged Performance, koja je kreirala pravo čudovište. Iza upravljača je bio Randy Pobst te je napravio imresivne rezultate. S druge strane, ovaj Model S Plaid je brz i na standardnoj stazi, što pokazuje i novi rekord postavljen na stazi Laguna Seca.

Tesla Model S Plaid

Pobst je zatvorio krug na pomenutoj stazi s vremenom 1:28.2 tokom Teslinog track daya pod nazivom TeslaCorsa 16. To je novi rekord staze Laguna Seca za električne automobile, a impresino je to što je McLaren Senna s vremenom 1:27,6 najbrži produkcijski na pomenutoj stazi. Drugo vreme staze drži Porsche 911 GT2 RS s vremenom 1:28,3. Sva tri vremena je postavio Pobst.

Ipak, treba imati na umu da Plaid nije u produkcijskoj formi, jer je ogoljen i ima specijalne gume, oslanjanje i aerodinamiku.

Zanimjiv je i odnos snage i težine. Senna ima 658 KS po toni, a GT2 RS 470 KS po toni. Kada je reč o Modelu S Plaid, tu odnos iznosi 455 KS po toni.

Izvor: Klix.bačitanja : 311Komentari