home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Touareg W12 Sport

Motori s osam cilindara polako odlaze u istoriju, posebno u segmentu SUV-ova. Naravno, još uvek postoje modeli orijentisani na performanse opremljeni V8 motorima, ali očekujemo da će isti nestati u sledećih nekoliko godina. Međutim, danas na tržištu novih automobila nema niti jednog SUV-a s V10, a kamoli V12 motorom. Pre 15 godina stvari su bile drugačije.

Ovaj Volkswagen Touareg ne izgleda kao standardni model prve generacije. Kako piše Jutarnji.hr, reč je 2005. godištu te jednom od prvih modela s W12 motorom. U početku je Volkswagen planirao da predstavi Touarega W12 kao ograničenu seriju od samo 500 primeraka, ali na kraju je postao običan model bez ograničenja u proizvodnji.

Volkswagen Touareg W12 Sport

Iako je proizvedeno mnogo više od 500 primeraka, svakako je reč o retkom automobilu. Danas je još ređi, jer je sve više primeraka ‘nagrizao zub vremena‘. Međutim, jedan od njih je trenutno u oglasu. Kao nov automobil je prodat u Japanu, te trenutno na satu ‘broji‘ 93.000 kilometara. Iako ne izgleda kao nov automobil, tu je mnogo stvari koje će vam se svideti.

Volkswagen Touareg W12 Sport

Pre svega, jasno je da govorimo o ‘čudovišnom‘ 6,0 litarskom W12 ispod poklopca motora, sa 450KS i 600 Nm obrtnog momenta, a stotku može da uhvati za 5,8 sekundi. Reč je o 135KS više od Touarega V10 TDI.

Prodavac očekuje cenu od približno 24.000 američkih dolara. Uz to, oglas navodi da se SUV može isporučiti u bilo koju svetsku luku.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Eclection Specialty Auto Salesčitanja : 1809Komentari