home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model S

U nedavnoj saobraćajnoj nesreći, u kojoj je Model S potpuno uništen nakon pada s litice, vozač je pretrpeo samo nekoliko manjih ogrebotina. Ono što je još impresivnije je činjenica da je baterija ostala netaknuta, budući da nigde nema tragova od požara. Incident se dogodio u Portoriku, a fotografije su objavljene na Twitteru.

Sudeći prema fotografijama, čini se da je Model S kasnije rastavljen, možda u pokušaju da se vozač izvuče iz automobila, ili da se automobil izvuče iz područja u koje je sleteo. Ostaje nejasno zašto je automobil toliko rastavljen, ali činjenica da je vozač 'odšetao' s manjom povredom svedoči o Teslinom krajnjem cilju da prednjači u pogledu bezbednosti, piše Jutarnji.hr.

Tesla Model S

Teslin izvršni direktor Elon Musk je često isticao da je svakin Teslin model najbezbednije vozilo u svojoj klasi, a testovi sudara su to u mnogim prilikama i dokazali. Neki testovi su otkrili da je Tesla najbezbednije vozilo na putu, a u slučaju kao što je ovaj, kada automobil sleti s litice, bezbednost je svakako bila ugrožena, ali Model S je uspeo da zaštiti svog putnika.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Twitter Screenshotčitanja : 798Komentari