home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault Duster

Tek juče se saznalo da će Renault grupa svoju glavnu rusku imovinu preneti u državno vlasništvo: NAMI će dobiti udeo u AVTOVAZ-u, a moskovska vlada će dobiti moskovsku fabriku.

Istovremeno, proizvodnja pojedinih automobila pod oživljenim brendom Moskvič biće organizovana u jednom preduzeću u Moskvi, piše ruski Auto Review. Sada su se pojavili novi detalji: saopštio ih je Denis Pak, direktor sektora za automobilsku industriju i železnički inženjering Ministarstva industrije i trgovine. Prema njegovim rečima, u bliskoj budućnosti fabrika Renault Rusija biće preimenovana u Moskovski automobilski zavod Moskvič, a proizvodnja automobila ovde će početi ove godine. Još uvek nije jasno o kakvim će se automobilima raditi. Međutim, malo je verovatno da će to biti varijante modela Renault Duster, Kaptur i Arkana koji se ovde proizvode.

Prema rečima Denisa Paka, sa Renaultom je već postignut dogovor o mogućnosti proizvodnje krosovera Renault Duster pod brendom Lada u AVTOVAZ-u. Još nema informacija o sudbini modela Kaptur i Arkana. Verovatno je međutim da će i oni preći u Toljati.

Sadašnja druga generacija Dustera je debitovala 2017. godine, a proizvodnja u Renaultovoj fabrici u Moskvi je počela u januaru 2021. godine. Zanimljivo je da je AVTOVAZ razvio sopstveni krosover Lada Niva treće generacije zasnovan na Dusteru, a ovaj projekat je već bio blizu završetka.

Međutim, u ovom slučaju ima još previše nepoznanica. Nije jasno ni kako će se vršiti nabavka komponenti iz Renaulta. Vreme početka proizvodnje krosovera pod brendom Lada takođe nije navedeno.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 9984Komentari