home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW i7

BMW je u Dingolfingu u Nemačkoj i zvanično počeo sa serijskom proizvodnjom potpuno nove Serije 7 i električnog i7 (obe verzije dele iste montažne linije).

BMW i7

Fabrika u južnoj Bavarskoj je jedna od više od 30 BMW-ovih proizvodnih lokacija širom sveta i trenutno je najveća u Evropi. Nova "sedmica" deli postrojenje sa Serijom 4, Serijom 5, Serijom 6, Serijom 7, Serijom 8 i iX. Godišnja proizvodnja fabrike je blizu 250.000 jedinica.

BMW i7

Da bi pripremio fabriku u Dingolfingu za početak proizvodnje Serije 7 i i7, BMW je uložio više od 300 miliona evra. Nakon isporuke prvih primeraka korišćenih kao demo vozila kod zastupnika, BMW će početi da isporučuje automobile za kupce na jesen ove godine.

BMW Serije 7

„Naš novi BMW Serije 7 je prva luksuzna limuzina na svetu koja kupcima nudi izbor između tri tipa vožnje. Bilo da su potpuno električni, sa SUS motorima ili, uskoro, plug-in hybrid, imamo fleksibilne proizvodne strukture i izvanredne integracione veštine koje su nam potrebne da bismo efikasno proizveli tako raznoliku paletu pogona“, komentariše Milan Nedeljković, član Upravnog odbora BMW AG za proizvodnju.

Više o novoj Seriji 7 i električnom i7 u ranijem članku.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 347Komentari