home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi videomaterijal koji se pojavio na internetu sugeriše da se u Mercedes-AMG-u pripremaju za obaranje trenutnog rekorda kruga na čuvenoj nemačkoj stazi Nürburging Nordschleife u kategoriji produkcijskih automobila.

Očekivano, AMG-ovo najnovije „oružje“ s kojim u Affalterbachu računaju da će s trona skinuti Porsche 911 GT2 RS MR (Manthey Racing) je dugo razvijan ultrasportski model One za koji, prvenstveno zbog pogonske grupe, mnogi s pravom kažu da je "Formula 1 sa svetlima i krovom za dve osobe“.

Da stigne do trona na Nürburgringu, AMG One kroz čuveni "zeleni pakao“ mora da prođe za manje od šest minuta i 43 sekunde, što i ne bi trebalo da predstavlja poseban problem ako se uzme u obzir da je AMG-ovom slabijem produkcijskom modelu GT Black Series za "zatvaranje“ kruga trebalo šest minuta i 43.616 sekundi.

Podsećanja radi, One pokreće 1,6 litarski V6 motor koji je "pozajmljen“ iz Mercedesove Formule 1 i prilagođen za upotrebu na javnim putevima. Asistiraju mu četiri elektromotora, a ukupna kombinovana snaga iznosi 1.063KS, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi i 352 km/h.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Video: CarSpyMediačitanja : 234Komentari