home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rimac Nevera & Nico Rosberg

Samo mesec dana nakon što je prva Nevera s oznakom #000 izašla iz Rimčevog pogona u Zagrebu, automobil s oznakom #001 je isporučen svom vlasniku – svetskom šampionu Formule 1 iz 2016. i velikom zagovorniku održive ekonomije.

Pre nego što je automobil poslat u njegov dom u Monaku, Nico Rosberg je posetio sedište Rimca u Hrvatskoj i iz prve ruke video najnovija dostignuća unutar Rimac grupe, navodi Revija HAK.

Predstavljajući širok raspon mogućnosti prilagođavanja dostupnih kupcima, automobil #000 – koji će Rimac zadržati – završen je u svetloj Callisto Green boji. Za automobil #001, Nico je odabrao agresivniju specifikaciju opisanu kao punu specifikaciju Batmobile-a.

Sa Stellar crnom bojom eksterijera, unutrašnjost je presvučena crnom alkantarom, sa suptilnim potpisom Nico Rosberg na pločici naslona za ruke koja označava automobil 001/150. Prvi primerak Nevere u vlasništvu kupaca nalaziće se u Kneževini Monako, Rosbergovom domu, čime će postati prvi potpuno električni hiperautomobil u suverenoj državi.

Rosberg je rekao:

– Otkako sam prvi put upoznao Matu i shvatio genija koji stoji iza Nevere, znao sam da želim auto broj jedan. Za mene ovaj automobil predstavlja apsolutno sve što bih mogao da poželim. Prikazuje najbolje od inovativne tehnologije elektrifikacije, unoseći je u automobil dizajniran bukvalno od samog početka da bude, ne samo neverovatno brz – ili najbrži – već i stvarno izuzetan za vožnju. Jedva čekam da vidim šta može da učini.

Sa 1914KS, Nevera može da ubrza od 0 do 100 kmh za 1,85 sekundi i u više svetskih izbora priznata je kao najbolji automobil u svojoj klasi.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Rimac

Video: Nico Rosbergčitanja : 635Komentari