home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rivian R1T

Rivian je izgubio 1,7 milijardi dolara u drugom tromesečju 2022.

Gubici proizvođača automobila više su se nego udvostručili u odnosu na isti period prošle godine.

Izvršni direktor Riviana RJ Scaringe rekao je tokom razgovora s investitorima da tokom "velikog dela" drugog kvartala nisu mogli u potpunosti da iskoriste svoju proizvodnu liniju.

"Nismo bili u mogućnosti sa radimo čak niti jednu smenu zbog snabdevanja komponentama", rekao je Scaringe.

Rivian očekuje da će nestašice u lancu snabdevanja nastaviti da ograničavaju njegov rast, ali je dovoljno uveren u poboljšane izglede pa očekuje dodavanje druge smene u proizvodnom pogonu u Normalu, Ilinoj, kasnije ove godine. Scaringe je izrazio uverenje da će stopa proizvodnje nastaviti da raste, budući da je povećanje broja vozila koja izlaze iz fabrike ključno za postizanje profitabilnosti.

Rivian

Rivian, koji ima snažnu podršku Amazona, imao je 98.000 prednarudžbina u SAD-u i Kanadi krajem juna, a rekao je da se njegova stopa prednarudžbina ove godine povećala. Većina novih kupaca za njegov kamionet, R1T, nikada pre nije posedovala kamionet, rekao je proizvođač automobila.

Veliki gubici su u skladu s Rivianovim očekivanjima za ovu godinu. Kaže da su gubici proizašli iz ulaganja u ljude, tehnologiju i programe vozila.

Rivian je u julu otpustio 6% svoje radne snage, navodeći kao razlog inflaciju i povećane kamatne stope.

Rivian je u drugom tromesečju proizveo 4.401 vozilo i isporučio 4.467 vozila, a proizvodnja mu je porasla za 72% u odnosu na prvo tromesečje godine, kada je proizvedeno 2.553 vozila. Proizvođač automobila ove godine planira da proizvede 25.000 jedinica.

Rivian još uvek ima više od 15 milijardi dolara u gotovini za finansiranje svojih operacija, za koje kaže da će biti dovoljno za finansiranje buduće fabrike u Džordžiji i nove platforme za vozila, nazvane R2.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Riviančitanja : 399Komentari