home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Holden enterijer

Nekolicina stručnjaka za bezbednosost na putevima u australijskoj državi Novi Južni Vels tvrdi da bi muškarcima trebalo zabraniti dobijanje vozačke dozvole do 21. godine. Predlog je upućen vladi Novog Južnog Velsa i ističe da je potrebno učiniti više da bi se smanjio broj smrtnih slučajeva na putevima kroz veći fokus na mlade vozače, posebno mlade muškarce.

Profesor emeritus i predsednica Australijsskog koledža za drumsku bezbednost, Ann Williamson, primetila je da su vozači mlađi od 25 godina u Novom Južnom Velsu odgovorni za gotovo 25 posto nesreća, uprkos tome što čine samo 15 posto vozača u državi. Zato kaže da je potrebno učiniti više da bi se smanjile nesreće postavljanjem većih ograničenja za mlade vozače, navodi Revija HAK.

– Nije da nadležna tela nisu svesna i da postoje brojna ograničenja za neiskusne i mlade vozače početnike… ali to nije dovoljno. To očigledno nije dovoljno – rekla je Williamson, te dodala:

– Mladi muškarci, možda bi trebalo da imaju 21 ili 22 godine pre nego što dobiju dozvolu. Ovo su vrlo kontroverzna razmišljanja, ali sve su to stvari o kojima je potrebno razmisliti.

Za sada nema naznaka da vlada Novog Južnog Velsa ozbiljno razmatra tako značajnu promenu svog sistema izdavanja dozvola. Ipak, premijer NJV-a Dominic Perrottet je zatražio savet o ograničavanju broja putnika koji mogu da budu u automobilu s mladim vozačem sve dok imaju ograničenu dozvolu s početničkim tablicama.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Holdenčitanja : 412Komentari