home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Corvette

Prema neimenovanom izvoru iz General Motorsa koji je razgovarao sa Car and Driverom, Chevrolet je već duboko ušao u proces stvaranja podbrenda Corvette.

Navodno će doći i do razvoja Corvette sa četvoro vrata, a takođe i krosovera sa oznakom Corvette.

Car and Driver izveštava da ima izvor duboko u GM Tech Centru i očigledno da je taj izvor objavio glavne detalje o budućnosti Corvette. Kažu da su prvi predlozi koji okružuju podbrend Corvette „kopije ničega“ i „inkapsulirana emocionalna čistoća“.

Izvor dalje kaže da „cilj nije pobediti Taycana i Cayenna u njihovoj sopstvenoj igri, već stvoriti tri američke legende sposobne da probiju novi teren tako što će suštinu Corvette učiniti skalabilnom. Da bi se to postiglo, ta suština mora u svakom trenutku biti u stanju progresivnog toka.”

„Corvette nije samo brend. To je sistem koji se stalno razvija uparen sa dramatično drugačijim korisničkim iskustvom“, kažu oni. Taj sistem u razvoju će očigledno sadržati vozilo u stilu „liftback“ sa četiri vrata i sportski krosover visokih performansi. Prema časopisu, Chevrolet je u dubokoj fazi razvoja.

Kažu da „paket očigledno uključuje baterije sa velikom gustinom energije, superbrzi softver, patentirani koncept hlađenja, minijaturizovane komponente, ultra efikasne invertere, elektromotore, električni sistem od 800 volti, dvostepeni menjač, upravljanje na sva četiri točka i torque vectoring sistem.”

Hibridna AWD varijanta je već u pripremi, kao i potpuno električna verzija.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 383Komentari