home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Volkswagen ID.5 GTX

Kompanija Tesla je prva snizila cene svojih električnih vozila, a zatim je ove nedelje to učinio i Ford za električni Mustang Mach-E. Međutim, Volkswagen neće slediti njihov primer.

Tako kaže generalni direktor Oliver Blume koji je odbacio bilo kakvo smanjenje cena za automobile i krosovere sa ID oznakom. U izjavi za Frankfurter Allgemeine, šef Volkswagena je rekao da će struktura cena kompanije ostati čvrsta.

„Imamo jasnu strategiju cena i oslanjamo se na pouzdanost“, rekao je Blume za nemačke novine. „Verujemo u snagu naših proizvoda i brendova. On je rekao da veruje da će svaki brend koji menja cene gore-dole izgubiti kredibilitet i izrazio je zabrinutost da bi VW mogao da završi zarobljen u spirali pada cena koja bi narušila njegov profit ako sledi svoje rivale.

Blume je rekao da želi da Volkswagen bude vodeći globalni igrač u oblasti električnih automobila i softvera, ali ne po svaku cenu za kompaniju. „Za mene su naše ambicije smisao i dodata vrednost, profitabilan rast“, ​​rekao je novinarima.

Volkswagen ID.7

I Ford i Volkswagen daleko zaostaju za Teslom u pogledu broja prodatih električnih vozila, ali Ford planira da značajno poveća proizvodnju svog Mustanga Mach-E kako bi smanjio jaz, a Volkswagen najavljuje novi model ID.7.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 401Komentari