home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model 3

Sud u San Francisku oslobodio je krivice izvršnog direktora Tesle Ilona Maska koji je optužen da je 2018. godine obmanuo investore jer je u objavi na Tviteru napisao da je obezbedio sredstva za potpunu privatizaciju te kompanije.

Na suđenju zbog navodne obmane investitora tužioci su tražili milijardu dolara odštete od izvršnog direktora Tesle Ilona Maska, koji je agresivno branio svoje pravo da slobodno tvituje, prenosi Rojters.

Posle dva sata pauze, sud je izašao sa oslobađajućom presudom za Maska, koji nije bio prisutan u sudnici u trenutku kada je presuda pročitana.

Ubrzo nakon toga tvitovao je da „duboko ceni“ mišljenje porote. „Hvala Bogu, prevladala je mudrost naroda“, naveo je Mask.

Akcionari Tesle tvrde da ih je Mask prevario kada je 7. avgusta 2018. na Tviteru napisao da razmišlja da preuzme vlasništvo nad tom kompanijom po ceni od 429 dolara po akciji, što predstavlja premiju od oko 23 odsto u odnosu na prethodni dan. Naveo je i da su za to obezbeđena sredstva.

Maska optužuju da je lagao kada je kasnije tog dana napisao da je „potvrđena podrška investitora“.

Nakon Maskovog tvita akcije su naglo skočile, da bi ubrzo potom pale jer je postalo jasno da do kupovine neće doći.

Advokat akcionara Tesle izjavio je da su razočarani oslobađajućom presudom za Maska, te da se razmatraju sledeći koraci.

Inače, nakon izricanja presude akcije ove kompanije porasle su sa 1,6 odsto.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: Whole Mars Catalogčitanja : 423Komentari