home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tatra 603-2

Automobil čudnog izgleda kojeg gledate je Tatra 603-2 i za samo nekoliko dana, jedan će biti dostupan putem internetske aukcije.

Velike su šanse da, osim ako ne živite ili ste pre živeli u Istočnoj Evropi, možda niste čuli za nju. To je zato što je dizajniran i proizveden u Češkoj za visoke vladine zvaničnike. Sama Tatra postoji od 1850. godine i počela je da proizvodi svoje prve automobile 1897. godine, što je čini jednim od najstarijih proizvođača automobila na svetu.

Tatra 603-2

Ovaj 603-2 je isporučen u Češkoj pre nego što je izvezen u Holandiju osamdesetih. Zatim je nastavio da boravi u Danskoj pre nego što ga je sadašnji vlasnik kupio i dovezao u Slovačku, navodi Jutarnji.hr.

Tatra 603-2

Car & Classic prodaje intrigantni automobil na aukciji i napominje da je dobio potrebnu restauraciju, pri čemu je zadržano što više originalnih delova. To uključuje četiri blisko raspoređena prednja svetla koja automobilu daju vrlo prepoznatljiv izgled.

Unutrašnjost Tatre je takođe ista kao kad je izašla iz fabrike, iako je dobila novi velur. Međutim, zadržani su originalni instrumenti i crna kožna kontrolna ploča.

Nije samo čudan izgled ono što limuzinu čini intrigantnom. Naime, pokreće je pozadi smešteni 2,5 litraski vazduhom hlađeni V8 s Jikov karburatorima koji, kada je bio nov, proizvodio je 99 KS i 152 Nm. Te brojke su se na asfalt prenosile putem menjača s četiri brzine.

Lista aukcije otkriva da je automobil prešao 72.362 kilometara. “Ovo nije samo automobil proizveden od strane i za Istočni blok,” opisao je voditelj uredništva Car & Classic Chris Pollitt. “Tatra je sinonim za inovacije, bezgraničnu kreativnost i neutabane staze".

"Aerodinamičke linije, revolucionarni motor i neobičan stil izdvajaju ovaj model od svega, ali ovaj automobil je još poželjniji zbog visokih standarda njegove temeljite restauracije i ukupne originalnosti".

Izvor: Jutarnji.hr / Carscoops.com

Foto: Car & Classicčitanja : 511Komentari