home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti naočare

Bugatti je objavio da se udružio s legendarnim dizajnerom Larryjem D. Sandsom da bi kreirao kolekciju naočara koja sadrži devet različitih stilova i ukupno 37 komada. Kolekcija One, kako se zove, prvi je "izlet" proizvođača automobila u svet naočara.

Kao što svi znamo, ništa s imenom marke Bugatti više nije jeftino, ali maloprodajne cene ovih naočara se kreću od 1000 do 15.000 evra. Teško je više biti zabezeknut Bugattijevim cenama, ali treba napomenuti da proizvođač automobila traži otprilike cenu jedne nove Dacije za par naočara, piše Jutarnji.hr.

Bugatti naočare

Kako bi odbranio tu nepristojnu cenu, proizvođač automobila kaže da će koristiti retke materijale, poput paladijuma, srebra, ugljeničnih vlakana, zlata i ebanovine, a naočare će proizvoditi Japanu.

Stilove je u međuvremenu kreirao Larry Sands, koji je proveo 60 godina u modnoj industriji. Tokom svoje karijere je dizajnirao naočare i kolekcije za neke od vodećih svetskih modnih kuća.

Bugatti naočare

Bugatti kaže da su neke od sunčanih naočara u ovoj kolekciji izrađene tehnikama koje nikada nisu korišćene u proizvodnji naočara. To uključuje pozitivno taloženje parom, u kojem se čvrsti materijal isparava u vakuumu i taloži na površinu proizvoda. Završna obrada je otporna na habanje i korišćena je u proizvodnji modernih Bugattijevih modela.

“Odluka o partnerstvu s tako uspešnim, cenjenim i iskusnim umetnikom kao što je Larry Sands jeste svedočanstvo naših zajedničkih dizajnerskih ideala i vizije za izvanrednim kvalitetom za postizanje istinski kultnih proizvoda,” rekao je Wiebke Ståhl, direktor Bugatti Internationala.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Bugattičitanja : 347Komentari