home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota RAV4

Rusko Ministarstvo industrije i trgovine radi na tome da imovina japanskog proizvođača automobila Tojota u Rusiji bude preneta na državno preduzeće „Centralni istraživački automobilski i automobilski institut“ (NAMI), rekao je resorni ministar Denis Manturov.

Tojota je u septembru objavila da obustavlja proizvodnju u svojoj fabrici u Sankt Peterburgu, koja je počela rad 2007. godine, gde su se proizvodili modeli RAV-4 i Kamri, podseća Interfaks.

Kako navodi Tanjug, kompanija je obećala da će nastaviti postprodajne usluge za Tojota i Lekus automobile u Rusiji, kao i podršku za mrežu dilera.

Koncern je u izveštaju procenio troškove povezane sa prekidom proizvodnje u Rusiji na 97 milijardi jena (više od 650 miliona dolara).

Ministarstvo industrije i trgovine je u decembru saopštilo da se fabrika japanskog proizvođača automobila u Sankt Peterburgu gasi.

NAMI, koji je podređen Ministarstvu industrije i trgovine, postao je državni centar za konsolidaciju sredstava u ruskoj automobilskoj industriji u uslovima povlačenja stranih proizvođača automobila sa domaćeg tržišta.

Institut je posebno od Renoa dobio kontrolni udeo u AvtoVAZ-u (67,7 odsto), kao i imovinu fabrike Nisan u Sankt Peterburgu, čijih je 99 odsto akcija sada direktno u vlasništvu AvtoVAZ-a.

NAMI takođe poseduje 63,5 odsto udela u Aurus LLC, kompanije koja projektuje luksuzne automobile Aurus.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Toyotačitanja : 350Komentari