home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Rivian R1T

Jedno od ključnih pitanja danas jeste: koja vozila su pouzdanija, električna ili ona s motorima s unutrašnjim sagorevanjem?! Sada smo dobili zanimljiv odgovor američkog Consumer Reportsa, organizacije koja se bavi zaštitom interesa potrošača. Električna vozila su daleko manje pouzdana od vozila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva vlasnika vozila.

Podaci koje je Consumer Reports prikupio od vlasnika više od 330.000 vozila u rasponu od modelskih godina 2000. do 2024. pokazuju da su električna vozila u proseku 79 posto manje pouzdana od benzinaca i dizelaša, uprkos manjem broju pokretnih delova i jednostavnijem dizajnu pogona. Plug-in hibridi su još gori kada je reč o pouzdanosti, s neverovatnih 146 posto više problema u poređenju s tradicionalnim automobilima na benzin ili dizel. Zanimljivo je da su tradicionalna hibridna vozila postigla najbolje rezultate, s 26 posto manje problema u poređenju s benzincima i dizelašima, prenosi Revija HAK.

Consumer Reports sugeriše da su s novim tehnologijama električna vozila trenutno podložnija kvarovima.

Segment električnih pick-upova je najgore prošao u studiji Consumer Reportsa. Samo su dva vozila u toj kategoriji: Ford F-150 Lightning i Rivian R1T. Dok se Ford suočava s problemima vezanim uz baterije i punjenje, Rivian muči kvalitet izrade te kontrola klima-uređaja.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Riviančitanja : 438Komentari