home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Dacia Duster

Male su šanse da će Dacia napraviti električni Duster pre 2030-ih.

Na pitanje novinara Autocara kako i kada će Dacia Duster postati električni automobil, generalni direktor brenda Denis Le Vot je jednostavno odgovorio: „Ne znam“.

On je objasnio da su takve odluke još daleko, s obzirom da će novi Duster verovatno ostati u prodaji narednih osam godina. Štaviše, on veruje da će do otprilike 2032. godine na tržištu biti dovoljno „prostora“ da Duster ostane „uglavnom baziran na SUS-u“.

Le Vot je rekao: „[Naša matična kompanija] Renault brzo i masovno ide na elektrifikaciju automobila. „Dacia takođe ide, naravno, jer znamo kraj igre. Ali ne ide tako brzo. Dacia u svakom trenutku nudi alternativu na tržištu za mobilnost.”

On je dodao da su motori sa unutrašnjim sagorevanjem Dačijin „hleb i puter“, a brend je „prsluk za spasavanje“ za Grupu Renault „u ovom neizvesnom okruženju“.

„Nije trka u tome da se što brže pređe na struju. Možda bih mogao reći suprotno. Samo moramo da budemo dosledni. „Dekarboniziramo korak po korak, tako da je prvi TNG – 10% manje ugljenika – a drugi je kada dolazi pritisak i tržište zahteva. Onda idemo na HEV [potpuni hibrid].“

Le Vot je dodao da ćemo „u nekom trenutku završiti potpuno električni“, ali da će to zavisiti od pojedinačnih ciklusa modela (Sandero bi trebalo da bude zamenjen oko 2028.) i od potražnje sa međunarodnih tržišta.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 375Komentari