home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

45 godina nakon promocije prvog Ford Mustanga u Njujorku, legendarni Lee Iacocca, nekadašnji predsednik Ford divizije i poznat kao otac originalog Mustanga (nama u Evropi možda poznatiji po kasnijem spasavanju Chryslera), dobio je čast da jedna specijalna edicija Mustanga bude nazvana po njemu.

Iacocca Silver 45th Anniversary Edition Ford Mustang karakteriše modifikovani izgled spoljašnjosti (uključujući tu i Iacocca Design Chrome točkove od 20 inča sa Goodyear Eagle gumama 245/45/R20), rad dizajnera Michaela Leonea, kao i Diamond Design kožna sedišta (sa Iacocca natpisom utisnutim u naslonima za glavu), kožni volan sa "I" logom, pločica sa Iacocca potpisom i serijskim brojem i aluminijumski pragovi sa natpisom Iacocca.

Prerađeno je i ogiblejnje (nove opruge i amortizeri), dok se za pogon brine 4,6 litarski V8 agregat, koji razvija 320KS, a opciono i 400 konja (u oba slučaja, menjač je petostepeni manuelni). Kao opcija je u ponudi i jači kočioni sistem, odnosno Ford Racing Braking Package.

Proizvodnja Iacocca Silver 45th Anniversary Edition Ford Mustanga će biti ograničena na samo 45 primeraka.čitanja : 982Komentari