home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Renault Dezir

Francuska marka ozbiljno razmatra uvođenje atraktivnog koncepta električnog sportskog automobila Dezir (predstavljen na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu) u ograničenu serijsku proizvodnju.

U Renaultu ističu da raspolažu svim potrebnim elementima za pokretanje proizvodnje manjeg broja primeraka automobila koji bi, kako kaže Renaultov dizajner Axel Breun, ponudio pristupačniju "ulaznicu" u svet elektro-sportista. U ovom specifičnom segmentu to znači iznos manji od 100.000 evra, koliko košta američki konkurent. "Ako Renault odluči da proizvede sportski električni automobil njegova cena će svakako biti niža od Teslinih modela."

Renault Dezir

Iz Renaulta su potvrdili da se poigravaju idejom da Dezir pretvore u spider, a kako bi verzija namenjena tržištu trebalo da izgleda za sada nije poznato.


Renaultov koncept Dezir se temelji na platformi sportskog Megana Trophy, a sa svojih 900 kilograma dovoljno je lagan za ugrađeni elektromotor od 150KS. Dezir od 0 do 100 km/h ubrzava za 5 sekundi i postiže 180 km/h.

Izvor : Autosport.hr

Foto : Renault čitanja : 1406Komentari

Samo hrabro!!!Mada nije tesko biti lepsi od Tesle.

Autor Uros Cuore Sportivo 30 Okt 2010, 20:23

Definitivno su se ugledali na R8

Autor Rarus 31 Okt 2010, 21:22

lici na r8 a ima i elemenata dizajna onog alfinog prototipa Padrion ili kako vec se zove

Autor ilijapaun 31 Okt 2010, 21:51

Ovaj auto nema nikakve veze sa R8. Jednistven je po mnogo čemu. Savršene i skladne linije ne narušavaju ružni otvori za hlađanje.To je i recept njegovog savršenstva.Zbog toga, kao takav nikada ne može imati SUS motor.
Jedina zamerka je možda na zadnjoj masci, koja se estetski pomalo nerazumno sužava i uvlači u unutrašnjost a aerodinamički prevodi auto u savršenu kapljicu.
Skadnost je izražena do te mere da se optički ne može odrediti dimenzija vozila, dok se ne baci pogled na enterijer.

Autor Mange 31 Okt 2010, 21:53

@ilijapaun

Pandion.

Autor milan 01 Nov 2010, 00:01