home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Ford Performance

Osam Ford Performance modela trkalo se međusobno na Motorland stazi nadomak Barselone skoro, sa Ford Chip Ganassi Race Team vozačima iza volana.

Modeli koji su se nadmetali bili su novi Mustang GT, Mustang GT350R, Ford GT u uličnoj i trkačkoj verziji, Focus RS, sasvim nova Fiesta ST, stara Fiesta ST i F-150 Raptor.

Ford Performance

Ford je snimio ovo interesantno takmičenje na Motorlandd stazi u partnerstvu sa Castrol Edge, tokom četiri sata, kada su se vozači takmičili u intervalima, za uzbudljivu bitku sa osam članova kroz finalne krivine i pravolinijski finiš.

„Ovo snimanje je bilo urnebesno. Osam trkačkih vozača dobilo je automobil i upućeno na trku. Skoro sve što je moglo da se desi, desilo se. Bilo je neverovatno biti jedan od prvih ljudi koji su vozili sasvim novu Fiestu ST, jedan od najpopularnijih modela sveta, a ona se ponašala kao ostvarenje snova“, izjavio je Heri Tinkel, jedan od vozača.

Dva najsrećnija vozača svakako su bili Džoi Hend i Olivije Pla, koji su vozili Mustang GT350R i Ford GT. Džoi je izjavio da se baš nadao da će on dobiti šansu da vozi GT350R model, dok je Pla otišao tako daleko i GT nazvao umetničkim delom.

Svi modeli ova dva imala su u sebi EcoBoost tehnologiju motora, od malog motora sa 1.5 litara i tri cilindra u novoj Fiesti ST, do 3.5 litarskog twin turbo EcoBoost jedinice u F-150 Raptor i GT modelima. Pogledajte snimak i uverite se sami koliko je ovaj događaj bio zabavan.

Izvor: Autoexclusive.rsčitanja : 640Komentari