home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche 911 GT3 RS MR

Modifikovana verzija iza koje stoji Manthey Racing je kroz "zeleni pakao“ prošla za šest minuta i 49.656 sekundi.

U slavnoj nemačkoj automobilskoj kompaniji su još jednom pokazali raskošan potencijal modela 911 GT3 RS iz Serije 991.2 u čijoj je pripremi učestvovala kompanija Manthey Racing u kojoj, pored ostalog, brinu o Porscheovom fabričkom timu u FIA WEC šampionatu.

Porsche 911 GT3 RS MR

S modifikacijama na podesivom oslanjanju, još efikasnijim kočnicama i dodatno unapređenoj aerodinamici pojedinih karoserijskih komponenti, 911 GT3 RS MR iza čijeg upravljača je bio Porscheov trkač Kévin Estre, krug na stazi Nürburgring Nordschleife je „zatvorio“ za šest minuta i 49.656 sekundi, što je skoro sedam sekundi bolje od vremena koje je Estre pre dve godine ostvario sa standardnim 911 GT3 RS.

Oduševljen potencijalom MR-ovog "elfera“, čiji atmosferski 4-litarski 6-cilindarski boxer motor (520 KS) nije modifikovan, Estre je na kraju rekao da je automobil bio neznatno sporiji od čistokrvne trkačke verzije GT3 R s kojom Porsche nastupa u čuvenoj trci izdržljivosti 24 sata Nürburgringa.

S obzirom da je nedavno predstavljen standardni Porsche 911 GT3 (992) krug na Nürburgringu prošao za šest minuta i 55.34 sekundi, već zamišljamo šta će Porsche i Manthey Racing napraviti s najavljenom novom generacijom verzije GT3 RS. Do tada, 911 GT3 RS MR ostaje među pet najbržih automobila koji su mereni na Nürburgringu, a mogu se registrovati i koristiti na javnim putevima.

Izvor: Klix.ba

Foto: Porsche / Manthey Racingčitanja : 403Komentari