home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Buhanka

Na YouTube kanalu „The Fast Lane Truck“ objavljen je video u kome se porede dva popularna terenca, uljanovska „Buhanka“ i Jeep Wrangler.

Vozila su testirana na neravnom terenu, prošla su duboke bare i kamenite uspone. Oba terenca su savladala prepreke, ali su eksperimentatori došli do sledećeg zaključka: „Buhanka“ je dobra, ali je Jeep bolji. Sa druge strane, UAZ je prostran toliko da se u njemu može prirediti pravi ručak za dvoje.

Amerikanci su „Buhanku“ tretirali sa izvesnom dozom skepticizma. Rekli su za nju da je „cementna kutija“, da ima grub dizajn i nije nimalo „meka“ u vožnji. Na kraju su zaključili da je to vozilo napravljeno „za posao, a ne za komfor“. „Kao, uostalom, i 90% svega što je napravljeno u SSSR-u“, dodao je jedan od njih.

I pored toga, ispod video-snimka su komentari o automobilu bili većinom pozitivni. „Drago mi je što se pokazalo da UAZ uopšte nije loš“, „Ja sam veliki ljubitelj džipova, ali ’Buhanka’ je fantastična, rado bih se još vozio u njoj“, „Nisam ni znao da takva vozila postoje, hvala što ste podelili iskustvo sa nama“ – to su bili komentari korisnika interneta.

Amerikanci su istakli posebne kvalitete ruskog terenca: „Gledao sam mnogo video-snimaka ’Buhanke’, i jedan je napravljen u Irkutsku na minus 50 stepeni Celzijusa. Pogodite koje vozilo je jedino moglo da se kreće u takvim uslovima“, „U Kirgistanu postoji park na koji možete da se popnete samo u ’Buhanci’. Tamo se putevi namerno ne popravljaju da turisti ne bi upropastili to mesto“.

Pored toga, ljubitelji UAZ-a su istakli i sledeće: „U Rusiji se lako nabavljaju polovni delovi, tako da je ’Buhanka’ idealno terensko vozilo“, „Ovaj ruski auto ima ogromne mogućnosti za tjuning“. Prema tome, simpatije gledalaca su očigledno bile na strani ruskog terenskog vozila.

Izvor: Russia Beyond

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 434Komentari