home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti Chiron

Nije lako napraviti automobil koji razvija gotovo 500 km/h maksimalne brzine, a Bugatti Chiron je, i u svojem osnovnom obliku, jedan od najsposobnijih automobila. Ipak, Bugatti je morao da napravi reinženjering mnogih delova da bi Super Sport 300+ mogao da postigne ovu rekordnu brzinu.

Kako bi tačno objasnio koliko je posla bilo potrebno da se uzme normalan dizajn Chirona i napravi jedinstveni Super Sport 300+, Bugatti je napravio listu svake pojedine komponente koja je nova ili promenjena u odnosu na standardni Chiron, ako se može tako nazvati. Ova lista će ukazati na mukotrpan posao koji proizvođači automobila moraju da naprave da bi srušili rekorde u području hiperautomobila, piše jutarnji.hr.

Skok sa standardnog Chirona na Chiron Super Sport 300+ je gotovo jednak razlici između Veyrona i Chirona 2016. godine. Možda je najviše vremena potrošeno na usavršavanje aerodinamike. 'Samo savršeni dolazni protok vazduha za prednji deo automobila će sprečiti štetnu turbulenciju i obezbediti da protok vazduha oko automobila ostane čist', rekao je Frank Heyl, zamenik direktora dizajna u Bugattiju.

Nakon što je obezbedio da prednji aero profil bude savršen pri brzinama većim od 480 kilometara na sat, Bugatti je pažnju usmerio na zadnji deo automobila. Zadnji deo Super Sporta 300+ je za 25 cm duži od normalnog Chirona, što pomaže pri kontrolisanju potisne sile i podizanja zadnjeg dela automobila.

Motor koristi 3-D titanijumski izduvni sistem zajedno s većim i efikasnijim turbopunjačima. Rezultat je ukupna snaga od više od 1587KS i 1600 Nm obrtnog momenta. 'Turbopunjač je narastao sa 64,4 na 67,2 milimetara, da bi mogao da pruži više snage potrebne za povećanje pritiska prednabijanja', navode iz Bugattija.

Izvor: Jutarnji.hrčitanja : 482Komentari