home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kuća

Ray Minter iz San Hozea u Kaliforniji tvrdi da su mu automobili do sada udarili u kuću 23 puta, izveštava San Jose Spotlight.

Problemi su počeli ranih 1970-ih, kada je završen put 680. Izlaz s autoputa na Aveniju Jackson je izgrađen odmah preko puta Minterove kuće, a automobili su silazili velikom brzinom. Od 23 automobila koja su do sada udarila u njegovu kuću, Minter kaže da su četiri vozila stigla do kuhinje. Takođe je morao da otpiše tri vlastita (parkirana) automobila jer su stradala u tim suadrima. Jedna od najgorih nesreća se dogodila 2016., kada je ozbiljno oštećena konstrukcija Minterove kuće, a automobil mu je uništen, navodi Revija HAK.

Minter se godinama natezao s gradskim i državnim službenicima, nadajući se da će pronaći rešenje problema. Tražio je zabranu skretanja udesno iz centralne trake, što navodi kao uzrok većine sletanja s puta. Uprkos njegovim pozivima na akciju, ništa se nije promenilo u poslednjih 50 godina.

Minter je podigao i barijeru, koja se sastoji od metalnih stubova duboko ukopanih u zemlju. Sazidao je čvrsti zid od cigli i postavio veliko kamenje u svoje dvorište zbog dodatne zaštite. Međutim, ni to nije bilo dovoljno jer su se automobili probijali kroz te konstrukcije. Samo pukom srećom Minter i članovi njegove prodice do sada nisu povređeni.

Grad San Hoze ipak planira da sanira ovaj deo puta i uspori saobraćaj, ali od rešenja neće biti ništa do 2026. godine. To je period u kojem je odobren novi budžet za javne radove.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 356Komentari