home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Čipovi pod kožom

Stručnjak za sajber bezbednost pametnu tehnologiju bukvalno drži u svojim rukama.

Kako prenosi Index.hr, Ben Workman je u svoje telo ubacio četiri kompjuterska čipa - Teslin ključ u desnu ruku, magnet u levu, kao i čip koji omogućava daljinsko upravljanje i još jedan koji se koristi za povezivanje i komunikaciju mobilnog.

RFID i NFC čipovi poseduju funkcije koje se nalaze na pametnim uređajima. Uz pomoć njih kontroliše telefon, televizor i druge pametne spravice u svom domu. "Svaka stvar koja funkcioniše na principima pametne tehnologije može da se kontroliše uz pomoć čipova", objašnjava 29-godišnji Workman.

Sam postupak ubacivanja čipova u ljudsko telo je veoma sličan čipovanju kućnih ljubimaca. "U početku peče, ali kako vreme odmiče, bol prolazi", objašnjava Workman.

Magnet koji se nalazi u levoj ruci je veći od ostalih implantata pa se njegovo prisustvo oseća prilikom uobičajenih pokreta. Najviše muke je zadao ključ za daljinsko otvaranje vrata automobila. Na podlaktici je napravljen rez skalpelom od pet milimetara.

"Morao sam da ključ pošaljem u specijalizovanu kompaniju pre nego što su ga ugradili u moje telo. Oni su ga potopili u acetat, a zatim preko njega stavili medicinski polimer", objašnjava Workman.

Pronalaženje kvalifikovane osobe koja bi ugradila implantate u njegovo telo se činilo kao nemoguća misija. Odbili su ga lekar, veterinar, ali i jedan salon za tetovažu. Onda je Workmanov rođak, laboratorijski tehničar, ubacio dva čipa u njegovo telo.

Workman tvrdi da kompjuterski čipovi unapređuju tehnološku bezbednost.

"Ako hakirate nečiji telefon, to je već velika stvar. Hakiranje čoveka je nemoguće", kaže Workman, a prenosi New York Post.

Izvor: Index.hr

Screenshot: YouTube / FOX 13 News Utahčitanja : 784Komentari