home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rolls-Royce med

I Rolls-Royce je zaustavio svu proizvodnju svojih luksuznih vozila, ali to ne znači da ne rade. Rade, i te kako! Naime, Rolls-Royce beleži rekordnu proizvodnju, ali ne automobila već svog "najekskluzivnijeg meda na svetu" za kojim vlada velika potražnja, javlja portal Autoevolution.

Sada, u svojoj trećoj godini proizvodnje, "Rolls-Royce of Honey", marka meda proizvođača automobila, postigla je neviđeni nivo proizvodnje i Englezi se s tim rado hvale. Zaista Rolls-Royce pravi med. Većina automobilskih kompanija se oslanja na trgovinu (primera radi Volkswagen godišnje tako proizvede više VW kobasica nego automobila), ali čak i u ovom kontekstu, med je možda poslednje što biste povezali s ekskluzivnošću koja Rolls-Royce odvaja od konkurencije.

Rolls-Royce može da se pohvali radnom snagom od najmanje 250.000 pčela u domu Rolls-Roycea u Goodwoodu. Pčele žive u šest velikih košnica s imenima koja zvuče poznato - Phantom, Wraith, Ghost, Dawn, Cullinan i Spirit of Ecstasy. One su sada nakon zime u "odličnoj kondiciji" kažu iz Rolls-Roycea i već su zauzete poslom, praveći med za najizbirljivije Rolls-Royceove kupce.

Generalno, svake godine broj pčela koje prave čuveni engleski med jako opada, pa Rolls-Royce čini sve kako bi uložio svoje resurse da preokrene taj trend stvarajući savršeno stanište za njih s hiljadama biljaka i stabala.

"Pčelarstvo dodatno naglašava našu posvećenost okolini čime se bavimo ovde u Goodwoodu", kaže Richard Carter, direktor globalnih komunikacija Rolls-Roycea.

"Naše održive zgrade, termalni ribnjaci, sistemi upravljanja kišnicama i utočište divljih ptica u Goodwoodu su već postali jedan od najboljih i najpoznatijih "eko-friendly" proizvodnih pogona u Velikoj Britaniji", dodaje Carter. "Kroz ovaj projekat, koji se dotiče biološke raznolikosti našeg mesta, uključujući i naš ogromni "živi krov" putem kojeg dajemo važan doprinos očuvanju vitalne britanske pčelinje populacije."

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Rolls-Roycečitanja : 317Komentari