home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bollinger

Nakon što smo upoznali električne automobile s dva prtljažnika predstavlja nam se prvi auto čiji tovarni prostor prolazi celom dužinom vozila.

Predstavlja ga Bollinger, a njegov patent nosi ime PassThrough. Kako piše Index.hr, radi se o konstrukcijskom rešenju koje optimalno koristi činjenicu da se pogon nalazi u podu. Naime, na ovom vozilu je tunelom moguće spojiti prednji i zadnji prtljažnik, a to u praksi znači mogućnost prevoza predmeta dužine do četiri metara. U slučaju kamionet-verzije dužina predmeta koju prima vozilo je 4,9 metara.

Ali to nije sve. Bollinger B1 dobija i drugi patent, a to je Frunkgate. Kao što samo ime govori, vezano je za prednji kraj vozila, a nalazi se na mestu prednje maske. Spušta se kao peta vrata i dozvoljava smeštaj do 243,5 litara tereta u prostoru u kome se kod klasičnih vozila nalazi motor. Treba reći i da ima i četiri utičnice za punjenje električnih uređaja.

Bollinger

Podsetimo, B1 i B2 na tržište dolaze sledeće godine. Pokreću ih dva elektromotora ukupnog maksimuma od 623 KS i 906 Nm. Od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) stižu za 4,5 sekundi, najveća brzina je do 161 km/h, a domet s baterijom od 120 kWh je oko 322 km.

Izvor: Index.hr

Foto: Bollingerčitanja : 1698Komentari