home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche jahta Royal Falcon

Superjahta koju je dizajnirala nemačka kompanija Porsche već neko vreme je dostupna na tržištu, a njen izgled privlači veliku pažnju.

Porsche jahta Royal Falcon

Jahta izgleda impresivno, a to je i bila namera singapurske kompanije Royal Falcon Fleet koja je kontaktirala Studio F.A. Porsche, filijalu proizvođača legendarnih sportskih automobila kako bi pomogla u kreiranju "svemirskog broda na vodi".

Porsche jahta Royal Falcon

Jahta je duga nešto više od 41 metar, nazvana je Royal Falcon One i ima dizajn katamarana, stil gde dva trupa deluju kao "noge" koje podižu celi brod iznad vode. Direktor kompanije Royal Falcon Fleet i predsednik M. A. Zaman je rekao da je njen oblik osmišljen tako da se ona razlikuje od svih ostalih u lukama.

"U St. Tropezu ili Fort Lauderdaleu vidite 20 do 40 megajahti koje su prilično jednake. Ako ne pogledate ime, teško da ćete primetiti razliku", izjavio je ranije Zaman.

Porsche jahta Royal Falcon

Katamaranski dizajn je funkcionalan i omogućava luksuznije pozicije spavaćih soba na glavnoj palubi ili iznad nje, a ne ispod kao što je slučaj kod standardnih jahti. Jahta ima i tri kabine za goste na glavnoj palubi, dok je glavni apartman na gornjoj palubi te nudi odličan pogled na okolinu. Dva trupa služe za kabine namenjene desetočlanoj posadi.

Napravljena je u Švedskoj, štedljiva je, brzina krstarenja iznosi 15 čvorova, a maksimalna brzina 35 čvorova. Unutrašnjost je moderno dizajnirana, tu su kožne sofe, automatska klizna staklena vrata, džakuzi, glavni salon s palubom za panoramsko posmatranje, kao i privatna otvorena paluba glavnog apartmana.

Izvor: Klix.ba

Foto: Royal Falcončitanja : 769Komentari