home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kanta za Ginisa

Mladi 28-godišnji inženjer iz Velike Britanije, 28. septembra, postavio je novi Ginisov rekord nakon što je svoju zelenu kantu za otpad pretvorio u trkačku mašinu koji može da postigne brzinu do 65 km/h.

Kako prenosi Jutarnji.hr,Andy Jennings je jurio uzletno-sletnom stazom na aerodromu Elvington u blizini Yorka u Velikoj Britaniji zaista velikom brzinom za jednu kantu za otpad. Da bi postavio svetski rekord, 28-godišnjak je koristio kućnu kantu za smeće i dodao mali motor, menjač, ​​kontakt, sedište za bicikl i upravljač sa skutera za upravljanje kantom za smeće.

Jennings je kantu dovezao do 65 km/h, uz prisustvo ljudi iz Ginisovog svetskog rekorda, koji su rekli da je Jennings morao da postigne brzinu veću od 48 km/h kako bi postigao svetski rekord. Jenningsov impresivan rekord je bio samo jedan od nekoliko rekorda u kopnenoj brzini oborenih na dnevnom događaju u organizaciji kompanije za pripremanje vozila u motorsportu Straightliners.

U razgovoru za UK Daily Jennings je rekao da je postigao znatno veću brzinu od očekivane i dodao da je zaista srećan. "Kada sam stigao u kanti za smeće do kraja piste to je bio prelep osećaj jer sam ulaskom u Ginisovu knjigu svetskih rekorda želeo da odam počast nedavno preminulom najboljem prijatelju Benu Ellisu" rekao je za britanske novine.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Screnshot YouTube / Autoblog.rsčitanja : 974Komentari