home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Mach Eau

Proizvođač automobila Ford, koji pokušava da kupce prilagodi na činjenicu da će njihov kultni Mustang u budućnosti voziti na struju, došao je na ideju kako olakšati prelaz s benzina na električni pogon.

Prema njihovoj ideji, to će biti olakšano – novim parfemom s mirisom benzina.

Prema istraživanju koje su sproveli, svaki peti vozač automobila smatra da će mu pri prelasku na električni automobil najviše nedostajati miris benzina. Gotovo 70% ispitanika je izjavilo da će im miris oktana nedostajati barem u nekoj meri. Ako je verovati ovom istraživanju, ljudi su miris benzina rangirali među one najpoželjnije, prijatnije od mirisa vina ili sira, otprilike ga stavivši na nivo s mirisom novih knjiga.

Sve to je dalo ideju Fordovim stručnjacima, pa su kreirali Splash and Dash, parfem koji miriše na vozilo s pogonom na fosilna goriva. Osim benzina, u njemu se nalaze "dimne nijanse, ljuspice gume te 'životinjska' komponenta". Sve to bi trebalo da podseća na nasleđe marke Ford i njihovog klasičnog Mustanga.

Stručnjaci za mirise su pri izradi ovog parfema analizirali hemikalije koje se mogu naći u enterijeru vozila, u njihovim motorima i benzinu, primera radi benzaldehid i p-Cresol. Stopili su ih s klasičnim sastojcima parfema kao što su đumbir, lavanda, geranijum i sandalovina, koji su dodali dodatne tonove završnom mirisu. Parfem neće biti dostupan u slobodnoj prodaji, već će poslužiti Fordu u misiji "razbijanja mitova o električnim automobilima i uveravanja tradicionalnih entuzijasta u potencijale električnih vozila".

Autor: SEEbiz / Bug.hrčitanja : 385Komentari