home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Harold Bagot

Stogodišnjak iz Velike Britanije dobio je priliku da se provoza u savremenom električnom Fordu Mustang Mach-E.

Harold Bagot rođen je 1920, a vozačku dozvolu stekao je 1936. Međutim, prva vozačka iskustva ovaj stogodišnjak stekao je sa samo deset godina na porodičnom Fordu Model T.

Svoj prvi automobil kupio je 1937, i bio je to takođe jedan Ford, model 8, koji je platio tadašnjih 100 funti. Preračunato u današnji novac, ovaj auto koštao bi oko 7.000 funti. Sledeće godine, Harold je kupio novi automobil - Ford Anglia. Ovaj vremešni Britanac ostao je veran istoj marki čitavog života i, kako kaže, do sada je posedovao preko 20 Fordovih automobila.

Harold Bagot

U znak pažnje, američki proizvođač odlučio da ga nagradi vožnjom u električnom Fordu Mustang Mach-E.

"Od svoje desete godine zadržao sam interesovanje za automobilizam, a danas me zanima prelazak na elektrifikaciju nakon što se najavljuje postepeno ukidanje tradicionalnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem na koje sam navikao", objašnjava Harold Bagot.

"Prisetio sam se svog života i vožnje Modela T, ali sam i video šta nam budućnost sprema. Bilo je uzbudljivo sesti za volan automobila koji će voziti moji praunuci",

Vozeći se sa svoja dva praunuka, Feliksom i Čarlijem, gospodin Bagot je bio iznenađen odsustvom buke u kabini ovog električnog SUV-a. Osećaj tišine je nesumnjivo poboljšan u poređenju sa Fordovim Modelom T iz 1915. koji je kompanija takođe dovezla kako bi ga podsetio na njegovo prvo iskustvo vožnje.

Izvor: B92.net

Foto: Fordčitanja : 844Komentari