home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Policija

Neimenovanog starijeg muškarca (70) zaustavili su policajci u engleskom Staffordshireu zbog rutinske provere. Kako prenosi BBC, neko je možda i ranije prijavio vlasnika kombija. Policajci su od vozača zatražili idokumenta i dokaz o osiguranju, ali im je rečeno da takvih dokumenata nema.

U stvari, nikada nisu postojali. Pola veka (!) je čovak vozio javnim putevima, a nije mu bilo u planu da dobije dozvolu. Nikada nije platio ni osiguranje, navodi Revija HAK.

Kad ga je policija pitala šta se dogodilo i zašto nema ni osiguranje ni vozačku dozvolu, muškarac je samo slegnuo ramenima. Stariji vozač se spremao da se uključi na autoput pre nego što ga je policija zaustavila.

Muškarac je vozio britanskim putevima još od tinejdžerske dobi. Policija je muškarca prijavila da nema vozačku dozvolu, a oduzeto mu je i vozilo. Njegov slučaj biće prosleđen tužilaštvu na daljnje istrage.

Vožnja bez osiguranja nosi kaznu od 300 funti u Velikoj Britaniji. Takođe uhvaćenima daje šest kaznenih bodova na vozačkoj dozvoli. Sud ima pravo da odredi svaku novčanu kaznu koja se čini prikladnom. Moguće su i druge mere poput zabrane vožnje.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: South Staffs Policečitanja : 953Komentari