home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Chevrolet Corvette 427

Automobili "pronađeni" u skladištima i garažama nakon dugog niza godina uvek privuku pažnju, a to se posebno odnosi na modele o kojima su nekada sanjali mnogi. Primer je Chevrolet Corvette C3 iz 1968. godine.

Video objavljen na YouTube kanalu Junkyard Life donosi "filmsku" priču o modelu Corvette, koji je 1974. godine kupio vlasnik poznat kao Big Block Mike. Tada je kao tinejdžer radio u prodavnici blizu Chevroletovog salona koji je bio specijalizovan za prodaju modela Corvette. Nakon pregovora Mike je kupio C3 kabriolet sa 7,0 litarskim V8 motorom po ceni od 2.900 dolara. Koristio ga je za svakodnevnu vožnju i zabavu, a zahvaljujući njemu je stekao reputaciju na ulici jer je u to vreme imao najbrži automobil u gradu.

Međutim, ta reputacija mu je donela probleme s lokalnom policijom, tako da je došlo čak i do potere. Mike je pobegao te se morao pritajiti, zbog čega je sakrio automobil. To nije bio lak zadatak jer je crveni automobil bio poseban zbog svog izgleda i dizajna, a razlikovao se i po zadnjem panelu crne boje koji je bio zamena za prethodno uništeni. Zbog toga je automobil ostao u garaži, a "skrivanje" je potrajalo više od 40 godina.

Ipak, model Corvette 427 iz 1968. godine je spašen i sada je u procesu restauracije. Big Block Mike će se prema svemu sudeći ponovo naći iza upravljača.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 625Komentari