home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Bicikl s tri točka

Ovo nije prvi put da pričamo o popularnom YouTube kanalu The Q, na kojem ćete naći video priloge u kojima eksperimentišu sa svim mogućim izumima koristeći, između ostalog, bicikle kao bazu. U prošlosti smo vam već pokazali bicikl s četvrtastim točkovima, a danas vam donosimo još jedan njegov viralni video u kojem nam pokazuje bicikl s tri točka, gde su dva zadnja podeljena na pola.

Sistem je u potpunosti funkcionalan, kao što to obično biva u video prilozima na ovom YouTube kanalu, ali svejedno je neverovatno zanimljivo kojim metodama se služe i kako na tako kreativan način rešavaju izazove. Ovom prilikom je reč o slučaju u kojem je zbog slučajnog udarca na biciklu pukao aluminijski prednji točak, navodi Jutarnji.hr.

Inženjer je presekao točak na pola (da bi sistem funkcionisao, bicikl mora da ima tri točka, s prednjom gumom u izvornom obliku). Zatim seče gumu na dve polovine i koristi veliki plastični prsten da bi sklopu naplatka i gume dao strukturnu krutost.

Sledeći korak je sastavljanje kočionog diska i sklopa lančanika, budući da su dva zadnja točka međusobno povezana lancem koji im omogućava sinhronizirano okretanje, dok vučna snaga dolazi od pedala, lančanika i lanca, baš kao na konvencionalnom biciklu.

Na kraju, inženjer gradi specifičnu metalnu strukturu u zadnjem delu koja omogućava dodavanje druge polovine točka u sistem i sastavljanje celog mehanizma da bi funkcionisao.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: YouTube screenshotčitanja : 2323Komentari