home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Instrument tabla

Zalepio trake preko lampica na instrument ploči

Kako sprečiti potencijalne kvarove na vozilima na koje vam ukazuju signalne lampice, pogotovo one crvene, a i žute (koje upozoravaju)? Najjednostavniji i najispravniji odgovor bio bi – odlaskom u servis. Ali neki vozači će to ignorisati i voziti dalje… Jedan taksista je sada rešio problem kontrolnih lampica, ali na originalan način, koji nije u skladu s uobičajenim normama ponašanja.

U nemačkom gradu Bohumu policajci su gledali kako putnici ulaze u jedno taksi vozilo. Oni su primitili neispravnu rasvetu i želeli su da skrenu pažnji taksisti na taj nedostatak. Ono što su tada otkrili do sada nisu doživeli, navodi Revija HAK. Na instrumentnoj ploči u prvom trenutku je sve bilo u redu, ali detaljnijim pregledom policijci su otkrili da su delovi intrumentne ploče bili prekriveni lepljivom crnom trakom. Naime, vozač je protiv svih neispravnosti vozila odlučio da se bori njihovim prikrivanjem, a ne popravcima. Kada su policijci odlepili trake imali su šta da vide – mnoge lampice su bile uključene (ABS sistema, menadžmenta motora, ESP-a…)

Međutim tehničkim pregledom utvrđeno je da su i kočioni diskovi te motor i oslanjanje automobila bili izuzetno istrošeni. Na taksiju je tehničkim pregledom pronađeno ukupno 39 nedostataka.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Polizei Bochumčitanja : 1827Komentari