home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Verstappen

‘Ne ispunjava kriterijum‘

Trostruki svetski šampion u Formuli 1 Max Verstappen je doživeo neprijatnost prilikom sletanja u portugalski Algavre. Verstappenova porodica i prijatelji su stigli na odmor u Portugal s tri privatna aviona, a na aerodromu je trebalo da ih dočeka 20-tak automobila koje su rezervisali preko rent-a-car agencije Sixt.

Međutim, kada je stigao na šalter, radnica kompanije mu je ljubazno rekla da ne može sa dobije rezervisani Mercedes-AMG GT.

Razlog? Polisa osiguranja za AMG GT zahteva da vozači imaju 30 godina, a Verstappen ima samo 26, navodi Jutarnji.hr.

Trostruki svetski šampion je na kraju ‘morao da se zadovolji‘ s BMW-om Serije 5, piše TheSun.

Situacija na aerodromu je izazvala smeh među njegovim prijateljima koji su radnici uzalud pokušavali da objasne da se radi o svetskom šampionu koji je s 18 godina pobedio u svojoj prvoj trci Formule 1.

Nakon svega se oglasio i portparol Sixta: ‘Naši zaposleni u Portugalu su se pridržavali pravila koja pišu u osiguranju. Kako bi izašli u susret našem klijentu, g. Verstappenu samo dali jedan drugi vrhunski model. Međutim, ovo je slučaj u kojem smo mogli da odstupimo od pravila. Izvinjavamo se gospodinu Verstappenu. U svakom trenutku kod nas može da iznajmi koji god automobil poželi. Naravno, nemamo nikakve sumnje u njegove vozačke veštine i iskustvo sa snažnim automobilima‘, zaključio je predstavnik Sixta.

Verstappen je u Portugalu iznajmio trkačku stazu Algarve International Circuit na dva dana, pa postoji mogućnost da je rent-a-car kompanija bila zabrinuta da će skupoceni Mercedes biti ‘rasturen‘.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Arhiva / Screenshot YouTubečitanja : 1112Komentari